Anglické rohlíky

Byla jsem zrovna uprostřed svého sýrového experimentování a v hlavě mi pomalu uzrávala myšlenka vyzkoušet rohlíky, které se dají koupit pod názvem anglické. Netuším, proč se tak jmenují. A taky netuším, proč vždycky, když je někde vidím, dostanu velikááánský hlad. Zásobila jsem se tedy slaninou a sýrem a k večeru zadělala rohlíkové těsto. Manžel přišel večer z práce a nic netuše mi začal povídat o tom, jak bych mohla někdy vyzkoušet upéct takové ty křupavé rohlíky, nahoře se slaninou a sýrem, mňam, mňam, mňam. Měly být zítřejším překvapením, ale nakonec jsem to nevydržela a hned po večeři mu prozradila, že nás dnes honí stejná mlsná.

Postupovala jsem jako při přípravě obyčejných rohlíků. Zadělané těsto jsem nechala asi osm hodin vykynout a pak jsem vytvarovala rohlíky. Ty pak dokynuly na plechu ještě asi další tři hodiny.

Před pečením jsem na každý rohlík položila plátek slaniny...

...a posypala ho nahrubo nastrouhaným sýrem.

Po upečení byly rohlíky krásně křupavé.

Dobrou chuť.

Kam dál?

Související

Drobné pečivo

Galerie

Galerie object (15)