Es s chia

Přicházející podzim pro nás znamená konec cestování a pravidelný týdenní režim, ve kterém se střídají dny, kdy jsou děti ve školce se dny, kdy jsme všichni doma a trávíme čas plaváním, jízdou na kole a vychutnáváním si posledních slunečních paprsků na hřišti. Kromě toho máme také mnohem více času na pečení a různé experimenty. Tím posledním byla chia semínka, která máme doma už přes půl roku, a k jejichž použití jsem se nemohla velmi dlouho odhodlat.

Minulý týden jsem se ale nakonec rozhodla, že navěky ležet ve špajzce nemůžou.

Chia semínka...

...jsem zaléla vodou...

...a nechala asi dvanáct hodin stát. Ona se mezitím obalila hustým gelem.

V této podobě jsem je přidala do rohlíkového těsta,...

...které jsem po osmi hodinách kynutí...

...rozdělila na dvanáct stejných dílů a z každého umotala esíčko.

Esíčka vesele kynula ještě asi dvě hodiny...

...a pak se dvacet minut hřála v troubě.

Výsledné pečivo bylo (snad díky přidanému gelu) krásně vláčné. A prý také superzdravé :)

Kam dál?

Související

Drobné pečivo

Galerie

Es s chia semínky