Bábovka s kozím kefírem

Včera večer jsem si připravila pšeničný kvásek s myšlenkou, že dneska z něho upeču rohlíky. Jenomže dneska ráno jsem vstala, díky víkendovému posunu času stále ještě těsně po páté, a do rohlíků se mi vůbec nechtělo. Co ale udělat s připraveným kváskem?

Chvíli jsem se ještě přemlouvala do rohlíků, ale marně. Dneska prostě nebyl ten správný den. Pak jsem našla v lednici zbytek kozího kefíru, který jsme si přivezli z návštěvy od babičky a dostala hroznou chuť experimentovat. Přidala jsem ho ke kvásku, pak ještě trochu cukru, oleje a špaldové mouky, rozinky a skořici pro podzimní chuť a kousíčky čokolády, které celou bábovku pozvedly do nedohledných výšin. Další postup byl velmi jednoduchý, vymíchat středně řídké těsto, nalét do bábovkové formy a nechat kynout.

Moc se jí nechtělo, takto vypadala po sedmi hodinách. Dostala jsem na ni vztek. Zavřela jsem ji proto do trouby a troubu zapnula. Ať si tam pěkně dokyne při rozehřívání.

To se povedlo a z trouby vyšla ven v nádherné barvě i velikosti.

Původně jsem ji chtěla nechat na zítřejší snídani, ale ostatní členové naší domácnosti mne přehlasovali. Tak snad nám bude ta zbylá půlka bábovky zítra na snídani stačit.

Kam dál?

Související

Sladké pečivo

Galerie

Galerie object (36)