Velký test vánočních dárků

Za poslední týden se toho událo mnoho důležitého. Tak především přišla obleva a roztál skoro všechen sníh. Děti sice o víkendu vytrvale škemraly, že bobovat se dá i na blátě, nám dospělým se to ale moc nepozdávalo. Aby nepřišly o sportovní vyžití, vzal je v sobotu manžel na boulderovací stěnu se skluzavkou. Druhá a ještě důležitější událost pak nastala včera večer - opět přimrzlo a dokonce i přisněžilo. Dnes jsme tedy mohli boby potrápit na sněhem lehce poprášené vrstvě ledu.

Kromě zimních radovánek jsme také oslavili jmeniny našeho nejmladšího - Radovánka. Na oslavu jsem chtěla upéct bábovku s kokosem a sušenými třešněmi, v poslední chvíli jsem si to naštěstí rozmyslela a těsto dala kynout do forem od Ježíška. A tak jsme oslavovali autíčky...

motýly, vážkou a beruškami...

a třemi malinkými medvídky.

Další pečení tento týden už bylo poněkud jednotvárné. Dalo by se jednoduše popsat jedním slovem: chleba. Bochníky upečené na kurzech si účastníci rozebrali domů. Z těst na kurzech připravených jsem potom dopekla chleba pro nás. Nestihla jsem všechny vyfotit, takže pouze pár na ukázku.

Proběhl také jeden kurz pečení kváskového pečiva, na kterém jsme upekli celožitný chleba, škvarkové placičky a kváskové rohlíky. Fotit jsem opět spíše nestíhala. Budu se muset opravdu polepšit.