Kurz pečení kváskového chleba

V průběhu kurzu si vysvětlíme i prakticky ukážeme všechny kroky, které vedou k úspěšnému upečení chutného domácího kváskového chleba. Povíme si, jak žitný kvásek pěstovat, připravit k pečení i jak ho uchovávat. Ukážeme si, jak zadělat chlebové těsto, sami si ho budete moci "osahat" a dostat tak do rukou jeho správnou konzistenci. Podíváte se, jak z hotového těsta vytvarovat chlebový bochník i co všechno je ještě potřeba udělat před jeho vložením do rozpálené trouby.

Nakonec společně domácí kváskový chleba ochutnáme.

Co si přinést s sebou?

  • uzavíratelnou skleničku (např. od přesnídávky) na kvásek (nemáte-li už vlastní)
  • plátěnou utěrku na zabalení čerstvě upečeného chlebíku
  • dobrou náladu

Co si z kurzu odnesete?

  • znalost, jak pečovat o žitný kvásek
  • postup, jak upéct domácí kváskový chleba
  • žitný kvásek (budete-li chtít)
  • kus výborného ještě teplého kváskového chlebíku
  • na kurzu je možnost zakoupení ošatky na kynutí chleba

Kde a kdy?

Kurz pečení kváskového chleba probíhá v Praze 11, 300 m od metra Opatov, v počtu 3 až 6 účastníků některé sobotní nebo nedělní dopoledne či odpoledne dle individuální domluvy. Pokud máte o kurz zájem, napište a termín doladíme k oboustranné spokojenosti. V případě, že byste kurz rádi darovali, zašlu vám dárkový poukaz k vytištění.

Cena?

500 Kč

Kdy?

  • sobota 16. března 2019 15:30 – 17:30 (Termín naplněn)
  • neděle 17. března 2019 15:30 – 17:30 (Termín naplněn)
Nehodí se vám žádný termín? Napište mi na tereza@pecemesrdcem.cz a určitě se domluvíme.

Jak se přihlásit?

Na Naučmese nebo na Fleru.

Kam dál?