V průběhu kurzu si vysvětlíme i prakticky ukážeme všechny kroky, které vedou k úspěšnému upečení chutného domácího kváskového chleba. Povíme si, jak žitný kvásek pěstovat, připravit k pečení i jak ho uchovávat. Ukážeme si, jak zadělat chlebové těsto, sami si ho budete moci "osahat" a dostat tak do rukou jeho správnou konzistenci. Podíváte se, jak z hotového těsta vytvarovat chlebový bochník i co všechno je ještě potřeba udělat před jeho vložením do rozpálené trouby.
Nakonec společně domácí kváskový chleba ochutnáme.
Co si přinést s sebou?
Co si z kurzu odnesete?
Kde a kdy?
Kurz pečení kváskového chleba probíhá v Praze 11, 300 m od metra Opatov, v počtu 3 až 6 účastníků některé sobotní nebo nedělní dopoledne či odpoledne dle individuální domluvy. Pokud máte o kurz zájem, napište a termín doladíme k oboustranné spokojenosti. V případě, že byste kurz rádi darovali, zašlu vám dárkový poukaz k vytištění.