V průběhu kurzu si vysvětlíme i prakticky ukážeme použití kvásku pro přípravu dalších druhů pečiva - celožitného chleba, rohlíků a škvarkových placek.
Práce s kváskovým těstem a těstem celožitným se od práce s těstem drožďovým a těstem pšeničným liší, nebojte se tedy přijít i v případě, že s klasickým pečením nemáte zkušenosti. Vše si vysvětlíme od základu a také si vše budete moci hned sami vyzkoušet.
Také si řekneme, jak snadno přeměnit recept, který používá ke kynutí těsta droždí, na kváskový recept bez droždí. Naučíte se tak péct zdravější a mnohdy i chutnější variantu vámi oblíbeného rohlíků, housek, baget a všeho dalšího pečiva, co vás jen napadne.
Nakonec vše společně ochutnáme.
Co si přinést s sebou?
Co si z kurzu odnesete?
Kde a kdy?
Kurz pečení kváskového chleba probíhá v Praze 11, 300 m od metra Opatov, v počtu 3 až 6 účastníků některé sobotní nebo nedělní dopoledne či odpoledne dle individuální domluvy. Pokud máte o kurz zájem, napište a termín doladíme k oboustranné spokojenosti. V případě, že byste kurz rádi darovali, zašlu vám dárkový poukaz k vytištění.