Kurz pečení kváskového pečiva

V průběhu kurzu si vysvětlíme i prakticky ukážeme použití kvásku pro přípravu dalších druhů pečiva - celožitného chleba, rohlíků a škvarkových placek.

Práce s kváskovým těstem a těstem celožitným se od práce s těstem drožďovým a těstem pšeničným liší, nebojte se tedy přijít i v případě, že s klasickým pečením nemáte zkušenosti. Vše si vysvětlíme od základu a také si vše budete moci hned sami vyzkoušet.

Také si řekneme, jak snadno přeměnit recept, který používá ke kynutí těsta droždí, na kváskový recept bez droždí. Naučíte se tak péct zdravější a mnohdy i chutnější variantu vámi oblíbeného rohlíků, housek, baget a všeho dalšího pečiva, co vás jen napadne.

Nakonec vše společně ochutnáme.

Co si přinést s sebou?

  • uzavíratelnou skleničku (např. od přesnídávky), chcete-li kvásek
  • utěrku či krabičku na dobroty, pokud teda nějaké zbydou:-)
  • dobrou náladu a chuť učit se novým věcem

Co si z kurzu odnesete?

  • umění přípravy kváskového celožitného chleba a drobného pečiva
  • znalost, jak upravit recept na nejrůznější pečivo z drožďového na kváskový
  • kvásek, chcete-li
  • vlastnoručně vyrobený rohlík a škvarkovou placičku, nesníme-li je:-)

Kde a kdy?

Kurz pečení kváskového chleba probíhá v Praze 11, 300 m od metra Opatov, v počtu 3 až 6 účastníků některé sobotní nebo nedělní dopoledne či odpoledne dle individuální domluvy. Pokud máte o kurz zájem, napište a termín doladíme k oboustranné spokojenosti. V případě, že byste kurz rádi darovali, zašlu vám dárkový poukaz k vytištění.

Cena?

500 Kč

Kdy?

Žádný termín zrovna není vypsaný. Napište mi na tereza@pecemesrdcem.cz a určitě se domluvíme.

Jak se přihlásit?

V současné době kurzy pečení neprobíhají. Vřele doporučuji některý z nabídky mé maminky na Naučmese nebo na Fleru.

Kam dál?